Nettideittailun hyvät ja huonot puolet

Internetin deittipalvelut ovat taas nostaneet suosiotaan ja profiiliaan. Tämä johtuu osittain Tinderin, yhden maailman tunnetuimman mobiilisovelluksen suuresta suosiosta. Netin välityksellä tapahtuvaan kumppanin tai deittiseuran etsimiseen ei juuri enää liity sosiaalista stigmaa. Siinä missä kyseinen mobiilisovellus on melko helppo käyttää, ei se kuitenkaan tarjoa aivan samoja ominaisuuksia kuin netin varsinaiset deittisivustot.

Tässä artikkelissa käymme läpi nettideittailun plussia ja miinuksia. Nostamme esiin pointteja, jotka eivät välttämättä heti käy mielessä deittisivulle rekisteröitymistä harkitsevilla.

Toisinaan viestien odottelu näillä sivustoilla ottaa oman aikansa, joten luppoaika netissä on hyvä käyttää johonkin hyödylliseen. Ehkä haluaisit kokeilla vaikkapa nettikasinoa ja pelata ilmaisella bonusrahalla? Siihen tarkoitukseen tarjolla on Comeon bonuskoodi, jonka voit käyttää odotellessasi vastausta mahdolliselta elämäsi rakkaudelta.

 

Hyvät puolet internetin deittisivustojen käytössä

  • Uusien kontaktien löytämisen helppous

Tämä on eittämättä netin deittisivustojen parhaita puolia. Rekisteröityminen sivuille on yleensä varsin vaivatonta, ja hetkessä pääset selaamaan muiden käyttäjien profiilia ja viestittämään mielenkiintoiselta vaikuttaville ihmisille. Tiedät jo automaattisesti, että sivustolla olevat muut käyttäjät ovat todennäköisesti kiinnostuneita löytämään uusia tuttavuuksia.

  • Samanlaisten ihmisten löytäminen

Niin sanotussa oikeassa elämässä voi olla varsin vaivalloista löytää sellaisia ihmisiä, jotka jakasivat samoja tai vähintään samankaltaisia mielenkiinnon kohteita kuin sinä. Suurin osa deittisivustoista pyytää käyttäjiään ilmoittamaan harrastuksistaan profiilissa, joten sinun on helppo etsiä haluamasi kaltaisia profiileja tuhansien profiilien joukosta. Usein käyttäjien profiilit kertovat myös jotakin heidän arvomaailmastaan, joten minimoit ”vääränlaisiin” ihmisiin käytettävän ajan.

  • Päätät itse, mitä kerrot itsestäsi

Nettideittisivustot panostavat paljon käyttäjän yksityisyyteen ja tietojen suojaamiseen, joten tietosi eivätt todennäköisesti vuoda mihinkään. Lisäksi netissä toimiessa sinun on helppo kontrolloida sitä, mitä itsestäsi kerrot muille käyttäjille. Muista, että keskustelun netissä toisen käyttäjän kanssa ei tarvitse välttämättä johtaa mihinkään muuhun – tapaaminen kasvotusten on täysin sinun ja toisen käyttäjän välisestä sopimuksesta kiinni.

  • Erilaisia sivustoja erilasiin tarpeisiin

Deittisivustot ovat yhä tarkemmin profiloituneita käyttäjien erilaisten tarpeiden mukaan. Esimerkiksi ”pettämissivustona” tunnetuksi tullut Victoria Milan -deittiverkosto on suunnattu avioliiton tai parisuhteen ulkopuolista suhdetta etsiville. Tämä on hyvä juttu myös niille, jotka eivät moista tahdo ajatellakaan – yleisluontoisemmilta deittisivustoilta pettämisseuraa etsivät miehet ja naiset suuntaavat nykyisin tämänkaltaisille sivustoille.

Huonot puolet internetin deittisivustojen käytössä

  • Sivustojen maksullisuus

Tätä voi oikeastaan pitää joko hyvänä tai huonona puolena, hieman näkökulmasta riippuen. Suurin osa netin vakavasti otettavista deittisivustoista antaa vain maksullisen jäsenyyden ostaneiden jäsenten käyttää kaikkia ominaisuuksiaan. Useimmilla sivustoilla esimerkiksi viestien lähettäminen toisille käyttäjille on mahdollista vain maksaville jäsenille. Toisaalta tässä on hyväkin puoli: rahallisen panostuksen tehneet ovat todennäköisemmin tosissaan liikkeellä.

  • Huijareita on liikkeellä

Vaikka sivustot satsaavat paljon käyttäjiensä turvallisuuteen, ei ole olemassa oikeastaan mitään tapaa terveen skeptisyyden ja järjen käytön ohella välttyä siltä, että osalla sivuston käyttäjistä saattaa olla petollisia motiiveja. Tähän voi liittyä monia asioista, kuten vaikkapa valheellisia puheita esimerkiksi heidän parisuhdestatustaan koskien. Toisaalta jotkut käyttäjät voivat olla liikkeellä myös taloudellisen hyödyn saavuttamiseksi. Älä epäile kaikkea, mutta älä toisaalta myöskään luota kaikkeen.