Taistelu Kanada-maljasta tiivistyy – pudotuspelipaikoista kovaa taistelua

Liigassa eletään runkosarjan päätöshetkiä ja vaikka kärkiviisikko Tappara, KalPa, TPS, JYP ja HPK voivat jo huoletta alkaa valmistautumaan pudotuspelikevääseen, viiden muun joukkueen tilanne on astetta mielenkiintoisempi. Sijoitukset voivat muuttua vielä aika radikaalisti ja pari joukkuetta saa taistella paikastaan ”säälipleijareissa” aina viimeiselle pelikierrokselle asti. Cherry Casinon kuponkikoodi 2017 kannattaa hyödyntää viimeisissä runkosarjapeleissä vedonlyöntikuponkeja täyttäessä. 60 ottelun runkosarja niputetaan pakettiin 13. päivä maanantaina, jolloin pelataan täysi seitsemän pelin kierros.

Varman kotiedun playoffseihin on siis jo saavuttanut sarjataulukon kärkinelikko, mutta keskenäiset sijoitukset voivat vielä muuttua. Ennen torstain 9.3. pelikierrosta toisena majailevalla KalPalla on kasassa 107 pistettä, kun taas sarjakolmosella ja -kakkosella TPS:llä ja JYPillä pisteitä on 106. Lisäksi TPS:llä on yksi ottelu enemmän jäljellä, kuin KalPalla ja JYPillä, joten turkulaisilla on vielä täydet mahdollisuudet nousta toiseksi. Tappara puolestaan varmisti runkosarjan voittonsa jo viime viikolla. Myöskään HPK:n viides sija ei muuksi enää muutu, sillä niin edellä-, kuin takanaolevaan joukkueeseen on matkaa kahdeksan pistettä, kun tarjolla vielä joka joukkueelle on kuusi pistettä.

Sen sijaan kiivas kilpailu pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle pääsemisestä on kuin suoraan tilastonikkareiden ja analyytikkojen märistä unista: kuudentena sarjataulukossa, eli vielä viimeisellä suoralla pudotuspelipaikalla, on Satakunnan herruuden Lukkoa vastaan käydyissä otteluissa osoittanut Ässät 90 pisteellä. Pelicans hönkii porilaisten niskaan seitsemänneltä sijailta vain kahden pisteen takaa-ajoasemasta ja sarjataulukon 8. Kärpätkin on Ässistä vain kolmen pisteen päässä. Oululaisilla ja porilaisilla on pelaamatta enää kaksi ottelua, kun Pelicansille on kolmessa jäljellä olevassa ottelussa jaossa vielä korkeintaan yhdeksän pistettä. Lauantaina 11. päivä maaliskuuta pelataan Liigan toiseksi viimeinen kierros ja se on erittäin kriittinen päivä tälle kilpakolmikolle siksi, että Pelicans ja Kärpät ottavat yhteen viimeistä kertaa. Tuon ottelun lopputulos kaikista todennäköisimmin voi ratkaista joko kuudennen sijan haltijan tai vähintään parhaan sijoituksen pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Yhdeksäntenä sarjataulukossa on HIFK, jolla on vielä mahdollisuudet lunastaa niin ikään kotietu villi kortti -kierrokselle. Helsinkiläisten kausi ei tule missään tapauksessa enää päättymään runkosarjaan, mutta omaan lopulliseen sijoitukseen voi joukkue vielä paljonkin vaikuttaa. Suora pudotuspelipaikka on jo HIFK:n ulottumattomissa, mutta kahdeksanneksi joukkue voi vielä nousta, mikäli ottaa kolmen pisteen voiton kahdesta viimeisestä ottelustaan ja Pelicans ja Kärpät häviää omansa varsinaisella peliajalla. Kahdeksi viimeksi mainitun keskinäisen ottelun myötä toinen joukkueista nousee joka tapauksessa pisteissä ohi HIFK:n, joten 7. sijaankaan helsinkiläisillä ei ole enää saumaa.

Viime tiistain kierroksen myötä varmistui myös lähes varmasti Ilveksen paikka ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Vaikka Lukko voitti oman ottelunsa juurikin HIFK:ta vastaan, Ilveksen kolmen pisteen voitto KooKoosta vankisti tamperelaisten hallussa pitämää 10. sijaa. Pykälää alempaa löytyy loistavaa debyyttikauttaan pelaava Jukurit, jolla on kuuden pisteen takamatka Ilvekseen nähden ja kaksi ottelua vielä pelaamatta. 12. sijalla 70 pisteen turvin majailevan Lukon tilanne on tosin melko lohduton, mutta pienet teoreettiset mahdollisuudet jatkopaikalle vielä on, sillä raumalaisilla on yksi peli enemmän pelaamatta, kuin Jukureilla ja Ilveksellä. Sen lisäksi, että Lukko voittaisi kaikki jäljellä olevat pelinsä varsinaisella peliajalla, Ilveksen täytyisi hävitä Sportille ja saada isoja lukemia tulostauluun, sillä jatkopaikan lunastaja selviäisi vasta maalierovertailussa. Jukureille jatkoon pääsemiseksi taas riittää, että se voittaa molemmat viimeiset ottelunsa kolmen pisteen arvoisesti ja Ilves ei saisi omista peleistä enää pistettäkään.

Kesälomamatkoja voivat siis varailla tässä tilanteessa vasta Sportin, KooKoon ja pahasti flopanneen SaiPan pelaajat, sillä tällä kolmikolla ei ole enää pienintäkään saumaa jatkoon pääsemiseksi. Me täällä Porissa tietenkin uskomme ja luotamme vankasti siihen, että neljän vuoden maailmalla harhailun jälkeen ”Poika” palaa takaisin Poriin!