Tinder kyllästyttää? Esittelyssä tämän hetken kuumimmat kotimaiset treffisovellukset!

Älypuhelinten aikakaudella seuran etsiminen on helpompaa, kuin koskaan aikaisemmin. Jos ennen muinoin joutui näkemään aina lehti-ilmoituksen tekemisen vaivan ja vielä maksamaan suolaisen rivihinnan lyhenteitä pursuavasta tekstipätkästä, ei nykyään tarvita muuta, kuin puhelin (ja luonnollisesti puhelinliittymä). Pitkästyttävät rekisteröitymisprosessit on korvattu puhelinnumerolla tapahtuvaan tunnistautuiseen, kuten WhatsAppissa, tai Facebook- ja Twitter-synkronointiin.

Vielä kaksi vuotta takaperin Tinder oli ”se juttu”, mutta kuten kaikilla nettisovelluksilla ja -ilmiöillä, myös sillä on parasta ennen -päiväyksensä. Tinderin ”tarjonnan” käy helposti läpi ja kun epätoivoisimmat seuranhakijat pyyhkivät jokaisen vastaantulevan kuvan oikealle edes vilkaisematta ruutuun matchin toivossa. Myös palvelun levinneisyyden myötä käyttäjien keski-ikä nousee vaivihkaa ja se ajaakin monen nuoren kokonaan pois sovelluksen parista.

Mutta onneksi valinnanvaraa löytyy, mistä ladata! Tiäksää kokosi tämän hetken kuumimmat, täysin suomalaiset deittisovellukset, jotka kannattaa omaan luuriinsa ladata testikäyttöön.

Klip

Yksi yleisimmistä asioista, mikä käyttäjiä ärsyttää Tinderissä, on kuvien teennäisyys ja se, että profiilin omistajan identiteetti jää usein kulissien taakse piiloon. Klip on onnistunut tekemään mobiililaitteilla tapahtuvasta seuranhausta aidompaa, sillä se ei perustu kuviin, vaan videoihin. Kun käyttäjä lataa sovelluksen, ensimmäiseksi häntä pyydetään vastaamaan kolmeen kysymykseen, joista muodostuu käyttäjän profiilivideo. Jutun idea on tosin se, että kysymyksiä ei paljasteta etukäteen, eikä etukameralla kuvattua videota voi poistaa kuin vasta 24 tunnin kuluttua profiilin luomisesta! Ja kun yhteen kysymykseen vastausaikaa annetaan vain kolme sekuntia, paljastuu kysymysten myötä nopeasti käyttäjien oikeat luonteet.

Heya

Ei, Heya ei ole se sovellus, jonka kautta ärsyttävän liikunnalliset ystäväsi jakavat treenitietojaan Facebookiin, vaan Heya on vähintäänkin yhtä yksinkertainen sovellus deittiprofiilien selailemiseen, kuin Tinderkin. Tosin Tinderissä käyttäjä voi nähdä vain yhden profiilikuvan kerrallaan ja ennen vasemmalle tai oikealle pyyhkäisyä ei voi nähdä uuden potentiaalisen sulhas- tai morsianehdokkaan profiilia. Heyassa taas käyttäjiä voi selata luettelona ja tykkäyksiä voi lähettää juuri siihen tahtiin, kuin itse haluaa. Jos molemmat osapuolet tykkäävät toisistaan, on mahdollista aloittaa chattaus. Suoraan sanottuna, Heya on vapaampi versio Tinderistä ja jopa aavistuksen helppokäyttöisempi.

Niin, ja se ärsyttävä liikuntasovellus on nimeltään HeiaHeia, jos joku sitä jäi pohtimaan.